Słuchajcie, mam taki śmieszny problem.
Zakupiłem sobie głośniki Logitecha (zestaw 5.1) i trafiło mi się coś takiego.
Otóż przez moje głośniki, przy maksymalnym ściszeniu, słychać... białoruskie radio
Proszę się nie śmiać, to szczera prawda (chociaż nieco dziwna). Dodaję że nie mam żadnych bezprzewodowych głośników, ani innego szachrajstwa. Za to bardzo chcę się dowiedzieć czemu tak jest?
_________________ Z rana do wieczora,
Z wieczora do rana,
Mus maszerować
Mus maszerować
Pomógł: 28 razy Dołączył: 21 Sie 2005 Posty: 1401 Skąd: <<CK>>
Wysłany: 15-04-08
Spotkałem się z czymś takim... ale tylko na forum o zjawiskach paranormalnych
Nie pamiętam czy to wynik z jakiegoś przechwycenia sygnału czy czego, w każdym razie zdarza się to też w innych urzadzeniach - telefonach, radiach itp.
No właśnie. Radio to odbiornik. Telefon komórkowy to też odbiornik, chociaż nieco innego typu.
Ale jakim sposobem normalne głośniki odbierają fale radiowe? Przez mini-jacka? ;]
Z wieczora do rana,
Mus maszerować
Mus maszerować
Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Maj 2005 Posty: 927 Skąd: Gdynia
Wysłany: 15-04-08
Miałem lepszy przypadek...słuchałem późnym wieczorem muzyki przez dosyć spore słuchawki Philips'a. I co I miałem na lini rozmowe telefoniczną dwóch kobiet...sie działo
_________________ Mateusz Mathea
Na warsztacie:
coś tam dłubie...
Nie pozostaje nic innego, jak oddać towar do naprawy gwarancyjnej, a jak to nie pomoże - wymiana.
Joujoujou, nie napisałem że słychać to tylko przy maksymalnym ściszeniu głośników. Nie jest to więc uciążliwe
Lol. Matejson, gadaj jakie to były słuchawki
A tak na serio. W "Interwencji" raz było o pewnej wsi, w której każda rozmowa telefoniczna była słyszalna w telewizji
Z wieczora do rana,
Mus maszerować
Mus maszerować
To ja powiem co ja miałem za interesujące przypadki.
Otóż mieszkam koło lotniska Ławica w Poznaniu i kiedyś w głośniku niskotonowym słyszałem...... rozmowy w wierzy kontroli lotów
Potem to ucichło, ale przez kilka miesięcy mozna było o pewnych porach słyszeć "głosy" w pokoju.
A moje głośniki komputerowe - zaznaczam wysokiej klasy - łapią zapewne tę samą białoruską stację co Rudy 102, i czasem jakieś inne - niemieckie też sie zdarzają.
O ile wiem, nie jest to związane z tandetnością sprzętu, tylko z faktem, że urządzenia elektryczne często łapią nie swoje fale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum